Deur voor deur systeem Aesy Liften huislift
Tips & adviezen

Verhuizen? No! Lift in huis? Go!

14/12/2021

Al een tijdje is er veel gaande op de woningmarkt. Huizenprijzen die de pan uitrijzen, bezichtigingen die moeilijk te verkrijgen zijn, meer vraag naar woningen dan er aanbod is, wat leidt tot structureel overbieden. Wilt u een huis kopen, moet u er snel bij zijn met een goed – lees: hoog – bod. Tijd om uw potentiële aankoop meer dan één keer te bekijken en te laten keuren is er haast niet. Niet zonder risico dus. Bij elkaar maakt dit het uitdagend om een nieuw huis te kopen. Wat nou wanneer u eigenlijk niet wilt verhuizen, maar het overweegt omdat u voorbereid wilt zijn op uw toekomst? Geeft verhuizen dan de grootste kans op toekomstbestendig geluk? Zeker niet! Lees gauw verder en ontdek uw alternatief: een lift in huis.

Toekomstbestendig wonen

U woont al jaren op een plek die u prettig vindt en waar u veel herinneringen heeft gemaakt. U kent de omgeving als uw broekzak en hebt een fijne sociale kring opgebouwd. U begint echter steeds vaker na te denken over de toekomst. Op dit moment kunt u nog prima de trap op en neer, maar wat nou wanneer dit verandert? Wanneer spullen omhoog sjouwen een uitdaging is of uw benen niet meer goed meewerken? Wellicht denkt u dat uw opties zeer beperkt en vrij rigoureus zijn.

Dagelijks spreken wij mensen die deze zorgen hebben en die denken dat verhuizen of verbouwen hun enige opties zijn. Heeft u al eens gehoord over de optie om een lift in huis te plaatsen?

Het maakt niet uit of de huislift nu noodzakelijk is of pas voor later, een lift in huis vergroot direct uw leefcomfort. Met een huislift heeft u niet alleen de mogelijkheid om personen van de ene naar de andere verdieping te verplaatsen, de lift kan ook gebruikt worden voor het vervoeren van boodschappen, een grote wasmand en koffers. Een huislift is een duurzame investering in uw woning. Met een levensduur van gemiddeld 30 jaar is de huislift een investering die zich bij de verkoop van uw woning weer terug zal verdienen.

Voordelen van een huislift

Krijgt u al een beeld van een lift in huis? Of denkt u nog dat een huislift veel gedoe met zich meebrengt? Dat valt dus heel erg mee! Wij zetten een aantal voordelen voor u op een rij:

 • Onze huisliften zijn geschikt voor ieder woningtype. Van rijtjeshuis tot appartement tot luxe villa. Bovendien zijn onze huisliften in zowel bestaande als nieuwbouw woningen te plaatsen.
 • Onze liften worden aangedreven door een spindelmotor, waardoor geen liftput, dakopbouw en machinekamer nodig is.
 • Wij hebben een groot aanbod in maatvoeringen en uitbreidingsmogelijkheden. Onze meest compacte lift is al beschikbaar met een vloeroppervlak van 1m2. Hierdoor kunnen wij meestal een oplossing bieden voor uw situatie.
 • Onze liften zijn gecertificeerd volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG en de liftnormen EN81-41 en EN81-70. Dit betekent dat een jaarlijkse liftkeuring niet nodig is. Onze huisliften zijn onderhoudsarm.
 • Onze huisliften zijn zeer energiezuinig. In stand-by modus zijn ze voorzien van energielabel A. Voorbeeld: Een huislift met 2 stopplaatsen en 20 liftbewegingen per dag kost u maar € 0,29 cent per dag. Wij hebben zelfs een model huislift die nog energiezuiniger is, met EcoSilent aandrijving.
 • Wilt u een huislift die als pronkstuk in uw woonkamer staat? Dat kan! Onze liften zijn in alle RAL-kleuren verkrijgbaar, met verschillende soorten deuren, dichte schacht of glazen schacht, wat u maar wenst.
  Hebt u uw huislift het liefst zo onopvallend mogelijk weggewerkt in uw huis? Ook dat kan! Met ons handige deur-voor-deur systeem plaatsen we uw huislift achter een normale deur. Uw eigen voorzetdeur wordt dan met het zogenoemde koelkastdeursysteem aan uw liftdeur bevestigd. Zo heeft u een lift in huis zonder dat iemand het ziet.
 • Onze huisliften kunnen op elk elektriciteitsnetwerk aangesloten worden, hierdoor hoeft u ook geen extra aanpassingen van uw elektriciteitsmeter te laten doen.
 • Wij hebben een compact model huislift in ons assortiment, welke perfect geschikt is voor huizen met weinig ruimte. Deze huislift is minder dan 1 m diep, waardoor deze vaak in een bestaand trappengat wordt geplaatst en er een aangepaste trap naast wordt geplaatst.
 • U kunt met een huislift van Aesy Liften langer thuis blijven wonen en hoeft nog lang niet te denken aan verhuizen naar een woonzorgcentrum of een andere ingrijpende optie.

Veel extra comfort

Een aantal jaren geleden plaatsten wij een huislift bij Rita en Pieter. Zij gingen hun huis verbouwen en wilden direct rekening houden met hun wens om lang in het huis te blijven wonen. Samen met hun architect, aannemer en henzelf hebben wij een huislift samengesteld die volledig aan hun wensen voldeed; een lift die slaapkamer, keuken en garage verbindt én is aangesloten op het alarm. Wanneer het alarm is ingeschakeld staat de lift niet op de onderste etage, waardoor een inbreker er niet in kan.

“Op dit moment zijn wij nog fit en is de lift voor ons nog niet noodzakelijk, maar we zijn hiermee voorbereid op de toekomst. Het geeft ons nu vooral extra comfort. We hoeven niets meer te sjouwen via de trap.”

Voor elke situatie een oplossing

Wilt u meer informatie over onze huisliften of wilt u weten welke oplossing wij voor uw situatie kunnen bieden? Neem contact op via 0316-246 246 of via het contactformulier.

Share
Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief