Tips & adviezen

Interieur design tips voor het integreren van een huislift

03/02/2020

Bij Aesy Liften vinden wij interieur design een belangrijk aspect om rekening mee te houden wanneer u een huislift gaat integreren in uw woning en een helpende hand is altijd nuttig.

Het stijlen van uw interieur kan een hoop research met zich meebrengen; een ding dat altijd helpt is advies van een expert, om u te helpen met vinden van jouw stijl voor elke ruimte en budget.

We spraken met een interieur design expert, Peter Turner, Managing Director bij Cocoon & Bauer en Megan Geddis, marketing medewerker bij Cibes. Zij delen hun interieur tips rondom het installeren van een lift in uw huis.

DESIGN TIPS van COCOON & BAUER  

Positioneren van een lift

De positie van de ingang van de lift is belangrijk, net als de locatie in het huis. De ingang moet vrij zijn van obstakels en gemakkelijk te betreden zijn, in plaats van de gebruikers zich een weg naar de ingang te laten forceren.

De locatie hangt af van het type gebouw dat u heeft, maar het meest logische is om de lift dicht bij de trap te plaatsen, zodat de lift past in de rest van het huis en niet volledig op zichzelf staat.

een kleurenschema kiezen

Het kiezen van de kleuren voor jouw huis moet altijd gebaseerd zijn op het natuurlijke licht, de grootte van de ruimte en de stijl die je wilt neerzetten. Zwart-wit tinten met een vleugje kleur kunnen een heel moderne, strakke uitstraling geven, terwijl warme, natuurlijke kleuren een meer gastvrije en ontspannen sfeer creëren. De truc is om het al geheel te bekijken, inclusief de kleur van de lift, in plaats van focussen op één ruimte.

Dit betekent dat het kleurenschema compleet moet zijn en om er zeker van te zijn dat de lift niet al een buitenstaander in de ruimte voelt. Voor die moderne, monochrome uitstraling maakt Gothic Graphite Black een opvallende indruk in de ruimte of kies voor Azurite 4 voor een gedurfde kleur.

Voor iets eenvoudigers kun je kiezen voor Oriental Oyster White, welke een mooie warm kleur heeft die perfect past in de meeste huizen.  Onze favoriete kleuren zijn January 4 en Amethyst 2 van de Mineral Series. Deze kleuren zijn gedurfd maar toch ingetogen en zullen een centraal punt in de ruimte creëren. 

Matchende vloeren 

Als het niet mogelijk is om de vloer in de lift te matchen met de vloer die u al heeft in uw huis, dan zal een vloer met contrast of iets extra’s toevoegt aan de ruimte perfect werken. Black Seagrass is een elegante toevoeging in iedere ruimte, terwijl Material Quartz Stone een natuurlijke tint heeft en in de meeste kleurenschema’s zal passen.

Als je voor je eigen vloer kiest dan is het belangrijk om te kiezen voor een slijtvaste en makkelijk te onderhouden vloer, zoals u zou doen voor de rest van uw woning. Er zijn veel verschillende vloeropties en je kunt zelfs je eigen vloer gebruiken, om zo de lift perfect in de omliggende ruimte te laten integreren. Het enige waar u rekening mee moet houden is het extra gewicht dat een zwaardere vloer met zich mee brengt, alhoewel hier met onze ervaring verschillende oplossingen voor zijn.

DESIGN TIPS van CIBES  

Waar moet u rekening mee houden 

Een huislift is een fantastische investering om zo langer in uw eigen huis te kunnen blijven wonen, maar is ook zeker een waardevermeerdering voor uw woning. Een stijl en afwerking kiezen die bij u en uw huis past zal ervoor zorgen dat u lange tijd kunt genieten van uw lift.

De ruimte die u heeft is het belangrijkste aspect bij het installeren van een huislift. Het creëren van de juiste balans tussen grootte en functioneel, is afhankelijk van de locatie en positionering van de lift. We bieden een gratis vloerplattegrond aan zodat u de lift kunt testen in zoveel ruimtes als u wilt, om zo de beste oplossing voor u te vinden.

variaties en functies van de huislift a4000 

Alle Cibes producten hebben de mogelijkheid om extra opties toe te voegen, wat het mogelijk maakt het echt je eigen lift te maken. De liftschacht kan aan alle zijden worden uitgevoerd in glas, wat zorgt voor een 360 graden view.

Er zijn verschillende deur opties mogelijk, van een halfhoge toegang voor een ruimtelijk effect, tot deuren die grotendeels uit glas bestaan. Communicatie kan worden toegevoegd door een telefoon of een spreek-luisterverbinding, welke een stijlvolle en praktisch statement maakt.

Level indicatoren geven in een modern design aan op welke verdieping de lift zich bevindt. Hier kan spraakbesturing aan worden toegevoegd voor een luxe touch.

Onze liften kunnen in 3-5 dagen worden geïnstalleerd en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Share
Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief