Tips & adviezen

Hoe kan ik mezelf vermaken als het huis uitgaan geen optie is?

07/10/2020

Voor veel mensen is de mogelijkheid om het huis te verlaten en erop uit te gaan geen optie. Of ze nu het advies hebben gekregen van een professional om binnen te blijven of omdat er bezorgdheid is vanwege de volksgezondheid, sommige mensen kunnen hun huis niet verlaten zonder hulp van een verzorger of zijn zelfs helemaal niet in staat het huis te verlaten.

Zeker de afgelopen maanden moeten door het coronavirus steeds meer mensen gedwongen binnen blijven en is er soms zelfs niet de mogelijkheid om bezoek te ontvangen.

In dit artikel kijken we naar manieren om jezelf thuis bezig te houden en verveling te voorkomen.

 

Begin met activiteiten voor het mentale welzijn

Als je minder mobiel bent en dus bijvoorbeeld gebruik moet maken van een huislift, kunnen activiteiten zoals puzzelen, kleuren en borduren perfecte hobby’s zijn om op te pakken omdat ze weinig beweging vereisen en tegelijkertijd goed zijn voor de mentale welzijn. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleurenboeken voor volwassenen te verkrijgen waarbij het leuk blijft om hier iedere dag in te kleuren.

Maak virtueel een reis om de wereld

Als u zich altijd al heeft af gevraagd hoe bepaalde bestemming eruit zien en hoe het zou zijn om deze te bezoeken, waarom bekijkt u deze dan nu niet virtueel? En als u maar tijdelijk thuis hoeft te blijven, omdat u bijvoorbeeld geopereerd bent of in deze tijd vanwege het coronavirus, is dit een hele goed manier om uw droomreis te plannen voor het moment dat u daadwerkelijk weer op reis kunt.

Tegenwoordig zijn daar vele opties voor, zoals het bekijken van reis video’s op Youtube waarbij sommige een levensecht beeld geven, maar ook op tv worden verschillende reisprogramma’s uitgezonden.

Geef jezelf een uitdaging met lezen

Woman reading a book while staying at home

Één van de meest populaire hobby’s voor mensen die thuis moeten blijven is natuurlijk lezen. Maar waarom zou je jezelf niet een uitdaging geven met lezen, in plaats van een oud boek te lezen?

Stel jezelf een voor de uitdaging om een boek te gaan lezen wat je normaal niet zou uitkiezen of pak eens dat boek uit de kast waar je normaal niet aan toe komt. Zo ontdek je misschien nieuwe onderwerpen en kun je blijven genieten van het lezen.


Schrijf je in voor een online workshop

Alles staat online tegenwoordig, zo ook genoeg workshops waar je nieuwe vaardigheden gewoon vanuit huis kunt leren. Dit is een goede manier om verveling tegen te gaan en te gelijker tijd iets waardevols te leren. Niet alleen heel goed voor volwassenen maar ook voor kinderen. Er is keuze genoeg en het is een laagdrempelige manier om iets te leren wat je leuk vindt.


knap je tuin op

Als je een tuin hebt is het een goed idee om hier wat tijd in door te brengen als je je huis niet kunt verlaten. En als u de tijd neemt om deze wat op te knappen zal dit tegelijkertijd voldoening en rust geven. Dit is ook een goed project om samen met de familie te doen.

Probeer nieuwe recepten uit

Woman trying out a new recipe at home recipe at home

Wanneer je niet in staat bent om het huis te verlaten is het belangrijk om niet alleen gezond te eten, maar ook af te wisselen met recepten en nieuwe dingen uit te proberen. Een goed moment dus om nieuwe recepten uit te proberen en zo je kookniveau naar een hoger level te tillen. Je zult zien je dat je in staat bent gerechten te maken waarvan je van te voren niet wist dat je het kon. Neem dus de tijd om te experimenteren in de keuken.

Het kan daarnaast ook leuk zijn om een speciale gelegenheid te vieren of gewoon iets anders te doen op een zaterdag avond. Zo kun je een heerlijk drie gangen menu op tafel zetten en uiteten gaan in eigen huis.

Leer een nieuw instrument spelen

Iets wat veel mensen op hun bucket list hebben staan is het leren spelen van een instrument. Niet alleen is dit een perfecte manier om verveling tegen te gaan, de tijd nemen om een nieuwe vaardigheid te leren is ook goed voor je zelf ontwikkeling.


Hoe kan je jezelf vermaken als het huis uitgaan geen optie is:

  • Begin met activiteiten voor het mentale welzijn
  • Maak een virtuele reis om de wereld
  • Geef jezelf een uitdaging met lezen
  • Schrijf je in voor een online workshop
  • Knap je tuin op
  • Probeer nieuwe recepten uit
  • Leer een nieuw instrument spelen

Of je er nu voor kiest om een nieuw recept uit te proberen in de keuken of start met een online workshop, er zijn genoeg dingen die je kunt om jezelf te vermaken wanneer het niet mogelijk is om je huis uit te gaan.

Voor meer tips & adviezen of artikelen zoals deze, neem een kijkje op onze nieuwspagina.

Share
Persoonlijk advies

op zoek naar een lift voor uw situatie?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

Vrijblijvende offerte

BEL ONS