Nieuws

Wat is een spindel aangedreven platformlift?

11/01/2023

Alle platformliften van Aesy Liften – uitgevoerd met een L-vormig platform of met een cabine – worden aangedreven door een spindel. Daardoor zijn onze liften energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. Maar wat is nou een spindel aangedreven platformlift? En wat zijn de voordelen van een lift met spindelaandrijving?

 

De techniek

De spindelaandrijving is een eenvoudige, maar uiterst betrouwbare techniek. Door middel van een elektromotor en een moer, die rondom een spindel draait, komt het platform of de cabine in beweging. Het platform van de lift beweegt zich vervolgens langs twee geleiders omhoog en omlaag. Het automatische smeersysteem waarvan de lift is voorzien, zorgt voor een soepele beweging van de lift.

 

Voor welke situaties is een spindellift geschikt?

Platformliften zijn gemakkelijk te implementeren, zowel in bestaande als in nieuwbouw. Meestal worden ze toegepast in laagbouw en hogere gebouwen waarbij maximaal zes verschillende stopniveaus bereikbaar kunnen worden gemaakt met deze liften. Ze worden veelvuldig geïnstalleerd in woningen, appartementen, scholen, kantoren, winkels, restaurants, bedrijven, magazijnen, zorginstellingen en andere gebouwen, waarin een lift in relatief lage frequentie wordt gebruikt. Niet omdat je een spindellift niet onbeperkt zou kunnen gebruiken, maar vanwege de snelheid van de lift die maximaal 15 cm per seconde is. In bovenstaande situaties kunnen mensen vaak prima uit de voeten met deze snelheid en is dit lifttype uitermate geschikt.

 

Maximale hoogte, hefvermogen,gewicht platformlift

Aesy Liften realiseert liften variërend tot een maximale hefhoogte van 20 meter, met maximaal 6 stopplaatsen en een hefvermogen tussen de 300 en 500 kg. Een lift met 1000 kg hefvermogen heeft een maximale hefhoogte van 13 meter. De cabinelift met een hefvermogen van 630 kg heeft een maximale hefhoogte van 15 meter.

 

Ruimtebesparend: geen liftput, dakopbouw, machinekamer

Het liftplatform, de spindelaandrijving en de elektromotor van een spindellift bevinden zich in de eigen schacht, waardoor er geen liftput, externe machinekamer en een dakopbouw nodig zijn. Dit bespaart veel ruimte, waardoor dit type lift in vrijwel in elke bouwkundige situatie in te passen is.

 

Maatwerk in bestaande en nieuwbouw

Onze platformliften zijn op maat leverbaar en daarom ook uiterst geschikt voor toepassing in bestaande woningen of gebouwen, of het nu gaat om een appartement, rijtjeshuis, vrijstaande woning, productiehal of een winkel.

 

Onderhoudsvriendelijk

De eenvoud van het mechanisme maakt spindelliften zeer onderhoudsvriendelijk. Gemiddeld wordt de lift twee keer per jaar onderhouden. Belangrijk om te weten is dat er geen jaarlijkse liftkeuring vereist is.

 

Energiezuinig

De huisliften, personenliften en goederenliften van Aesy Liften zijn onderhoudsarm en zeer energiezuinig. In stand-bymodus zijn ze voorzien van energielabel A.

 

In 1-2 dagen te installeren

Onze platformliften zijn zonder ingrijpende bouwkundige aanpassingen te installeren waardoor ze meestal binnen 1 á 2 dagen geplaatst kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over onze verschillende typen platformliften.

 

Meer informatie?

Neem contact op met één van onze adviseurs.

Share
Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief