Wat is het verschil tussen een huislift en traplift?

Meestal wordt bij een lift voor in huis als eerste gedacht aan een traplift. Maar is dit ook de beste oplossing? Door het toevoegen van een Aesy platformlift in uw woonhuis heeft u alle gemakken van een traplift, maar ook de bijkomende voordelen van een platformlift.

Voor meerdere doeleinden te gebruiken
In tegenstelling tot een traplift is een platformlift voor meerdere doeleinden te gebruiken. De lift biedt u niet alleen de mogelijkheid om u van de ene naar de andere verdieping te brengen, maar kan ook dienen als vervoersmiddel van uw boodschappen of andere goederen. Een huislift verhoogt uw wooncomfort voor nu een later.

Geen overstap noodzakelijk
Bij een platformlift is het niet noodzakelijk om over te stappen op een stoel. U kunt gemakkelijk met uw rolstoel of rollator elke verdieping bereiken. Bij een traplift is het noodzakelijk over te stappen op de stoel, waarbij u op de volgende verdieping weer over dient te stappen op een andere rolstoel of rollator. Daarnaast is het, indien gewenst, ook mogelijk dat er tegelijkertijd een begeleider of andere bewoner met u meegaat in de lift.

Geen ruimteverlies op de trap
De naam traplift zegt het eigenlijk al. Er wordt hierbij een rails geplaatst over de trap waar de stoel zich langs omhoog beweegt. Dit betekent dat er altijd een rails aanwezig is op de trap, ook wanneer de lift niet gebruikt wordt, waardoor u ruimteverlies heeft op de trap. Wanneer de traplift in gebruik is, kan in de meeste gevallen de trap zelfs helemaal niet gebruikt worden.

Door het toevoegen van een huislift gaat de ruimte op de trap niet verloren en medebewoners kunnen moeiteloos de trap blijven gebruiken terwijl er gebruik wordt gemaakt van de lift.

Uitbreiding van uw interieur
Waar de traplift het imago heeft dat dit enkel is voor mensen op leeftijd, is dit bij een huislift niet het geval. Een huislift is niet alleen functioneel maar kan ook worden gezien als een uitbreiding van uw interieur. Door de vele afwerkingsmogelijkheden kan er worden gekozen om de lift als eyecatcher in de woning te plaatsen, of deze juist onopvallend achter een normale deur weg te werken. Hierdoor wordt de huislift vaak gezien als een luxe object in het interieur.

Waardevermeerdering voor uw woning
Waar bij de aanschaf van een nieuwe woning een traplift vaak wordt verwijderd omdat deze als overbodig of ouderwets wordt gezien, is dit bij een platformlift niet het geval. De huislift biedt veel extra comfort en luxe en wordt dus gezien als een aanzienlijke meerwaarde voor de woning. Waar een traplift een gemiddelde levensduur heeft van 10 jaar, is dit voor een Aesy Lift gemiddeld 30 jaar. Hoewel de aanschafprijs van een huislift vaak hoger is dan de prijs van een traplift verdient deze investering zich dus uiteindelijk weer terug wanneer u uw huis gaat verkopen.

De huislift is dus een duurzame investering voor alle leeftijden.

Inspiratie

Persoonlijk advies

op zoek naar een lift voor uw situatie?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

bezoek onze showroom

BEL ONS