Meest gestelde vragen

Vind hier onze meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

De meeste gestelde vragen

Een platformlift is een systeem die een gebruiker van het ene naar het andere niveau verplaatst op een veilige en efficiënte manier. Een Aesy platformlift is voorzien van een meegeleverde schacht, maar kan ook in een bouwkundige schacht toegepast worden. Het platform beweegt zich langs de geleiders en wordt aangestuurd door een elektromotor. Onze platformliften zijn geprefabriceerd in onze fabriek in Zweden en flexibel in formaat en design keuzes.

Ons ready-made lift concept versnelt de installatie en verminderd de impact op het gebouw.  Het installeren van een traditionele lift kan weken in beslag nemen, waar een 2 stops Aesy platformlift binnen 2-3 dagen kan worden geïnstalleerd.

In tegenstelling tot een traplift is een platformlift voor meerdere doeleinden te gebruiken. De lift biedt u niet alleen de mogelijkheid om u van de ene naar de andere verdieping te brengen, maar kan ook dienen als vervoersmiddel van uw boodschappen of andere goederen. Daarnaast kunt u de lift gebruiken met rollator of rolstoel en is er geen overstap noodzakelijk. De ruimte op de trap gaat niet verloren en medebewoners kunnen moeiteloos de trap blijven gebruiken terwijl er gebruik wordt gemaakt van de lift. Het toevoegen van een platformlift in uw huis zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De aanschaf van een huislift is een duurzame investering. Waar een traplift een gemiddelde levensduur heeft van 10 jaar, is dit voor een Aesy lift 30 jaar.

Wanneer wij de vraag krijgen ‘Wat kost een lift’ zullen wij u eerst een aantal wedervragen stellen. De prijs van een lift is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Dit hangt er onder andere van af of u de lift enkel voor personen wilt gebruiken of deze ook rolstoeltoegankelijk moet zijn, wat de opvoerhoogte is, het aantal stops en welke opties u wenst toe te voegen. Hierdoor is het niet mogelijk een algemene vaste prijs te vermelden maar kan hier per situatie een richtprijs voor worden gegeven. Wij zijn in staat om tijdens het eerste gesprek u al van een prijs te voorzien.

De afmetingen zijn in eerste instantie afhankelijk van het lifttype. Met een Aesy platformlift haalt u alles uit de beschikbare ruimte. Kenmerkend voor de platformliften van Aesy Liften is het kleine verschil tussen de benutbare ruimte in de lift en de afmeting van de liftschacht. Zo houdt u een zo groot mogelijk platformoppervlak over. De liftbreedte en diepte geven de uitwendige maatvoeringen van de lift aan. De platformbreedte en diepte laten zien wat uw daadwerkelijke platformafmeting zal zijn. Voor specifieke bouwkundige sparingsmaten, welke afhankelijk zijn van de deurposities, kunt u contact opnemen voor een advies op maat.

Een Personenlift A-5000 kan worden toegepast als buitenlift. In de meeste gevallen wordt de buitenlift tegen de buitengevel aan geplaatst. Een bouwkundige of gemetselde schacht, waarin de lift gemonteerd wordt, is niet noodzakelijk maar wel mogelijk. Een Aesy buitenlift wordt vaak toegepast bij appartementencomplexen, in parkeergarages en op stations.

Een Aesy platformlift is gecertificeerd comfort de machinerichtlijnen (2006/42/EG, EN81-41 en EN81-70) hierdoor heeft een Aesy lift een snelheid van 0,15m/sec en dient de knop ingedrukt gehouden te worden aan de binnenzijde van de lift.

In Nederland wil de gemeente dat u zo lang mogelijk in uw huis kunt blijven wonen. De aanschaf van een lift kan hierin helpen. In sommige gevallen is het dan ook mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het aanschaffen van een lift. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van de situatie, de reden van afschaf en de gemeente waarin u woont. De gemeente zal per situatie kijken of u in aanmerking voor een vergoeding via WMO (Wet maatschappelijk ondersteuning) of vanuit een PGB (persoonsgebonden budget). Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw gemeente.

Zoals gezegd is Aesy Liften volledig onderdeel van Cibes Lift Group. Sinds 2012 staat de productiefaciliteit van Cibes in het Zweedse Gävle (200 kilometer ten noorden van Stockholm). Hier bevindt zich ook het wereldwijde hoofdkantoor. Alle liften worden gemaakt in deze productiefaciliteit en ook de toegeleverde delen komen bij voornamelijk lokale leveranciers vandaan. Door alles in eigen huis te doen, onderdeel te zijn van een solide fabrikant bieden wij stabiliteit en continuïteit. Onze liften zijn dus met recht Zweedse kwaliteit!

Onze liften zijn voorzien van energielabel A in stand-by en energielabel B bij gebruik en dus zeer zuinig in gebruik.

Een lift voorzien van de standaard aandrijving verbruikt 481 KWH, op jaarbasis €120,25.

De meetresultaten zijn gebaseerd op een jaar gebruik middels een lift met 2 stopplaatsen, 3,6 meter opvoerhoogte en 20 liftbewegingen per dag. Er wordt voor de kosten uitgegaan van een KWH prijs van € 0,25.

Wilt u MEER INFORMATIE?

Richard STAAT VOOR U KLAAR!

 

OFFERTE AANVRAGEN   BEL ONS

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief