Huislift, voor een levensloopbestendige woning

Huislift

Stijlvolle, compacte, onderhoudsvriendelijke en energiezuinige huislift van Zweedse kwaliteit

Vrijblijvende prijsopgave

Energiezuinige, betaalbare lift in huis

Huislift: geschikt voor ieder woningtype, van onder andere een rijtjeshuis, een appartement tot luxe villa.
Met een huislift kunt u langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen zonder te hoeven verhuizen. Een lift in huis maakt het gehele huis gemakkelijk bereikbaar, voor nu en later. Zo bent u voorbereid op een zorgeloze toekomst. Een Aesy lift in huis biedt niet alleen de mogelijkheid om u van de ene naar de andere verdieping te brengen tot een opvoerhoogte van 20 meter, maar kan ook gebruikt worden om uw boodschappen of wasmand te verplaatsen. Een lift in huis is een grote investering maar geeft u zowel veel comfort en bewegingsvrijheid als een meerwaarde voor uw huis ervoor terug.

 

onze huisliften

Bij Aesy Liften heeft u keuze uit verschillende maatvoeringen, van een kleine compacte lift te plaatsen in een bestaand trappengat tot een grote personenlift toegankelijk voor rolstoel of scootmobiel.

VERHUIZEN OF EEN LIFT IN HUIS?

Wanneer u ouder wordt kan dit invloed hebben op de gezondheid. Het is dan vervelend wanneer u met veel plezier in uw huidige huis woont en zou moeten verhuizen. Om deze keuze te maken moet u over een aantal zaken nadenken. Denk hierbij na over welke aanpassingen u in uw huis moet doen om daar te blijven wonen. Over het algemeen is het goedkoper om een lift in uw woning te plaatsen dan te verhuizen. Daarnaast scheelt dit een hoop gedoe.

 

Welke aanpassingen moet ik doen voor een huislift? 

Voor onze huisliften zijn geen liftput nodig, enkel een vloerverlaging op het onderste vloerniveau van 50 mm. U dient dus enkel een kleine verlaging in de vloer te voorzien. Is dit niet mogelijk? Dan is er de mogelijkheid om de lift op de huidige vloer te plaatsen en een opritje toe te voegen.

Daarnaast dient er een sparing in het plafond gemaakt te worden waar de lift geplaatst kan worden en dient er een elektra aansluiting aanwezig te zijn.

 

Past een lift in mijn huis? 

Het kleinste formaat huislift is zeer compact en heeft een vloeroppervlakte van circa 1m². Door de kleine sparingsmaat kan de lift vaak op plaatsen worden geïnstalleerd waar andere liften niet passen. De lift is minder dan 1m diep en hierdoor vaak te plaatsen in het bestaande trappengat, waarbij een aangepaste trap naast de lift kan worden geplaatst.

Bereid u voor op een zorgeloze toekomst en vraag naar de mogelijkheden voor uw huis.

Vrijblijvende prijs opvragen  BEL ONS

meer informatie?
Wij helpen u graag!

Op zoek naar een liftoplossing voor uw gebouw? Onze liftexperts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en vrijblijvend een prijsopgave te maken. Vul het formulier in.

“Op dit moment zijn wij nog fit en is de lift voor ons nog niet noodzakelijk maar we zijn hiermee voorbereid op de toekomst. Het geeft ons nu vooral extra comfort. We hoeven niets meer te sjouwen via de trap.”

BINNENKIJKEN BIJ RITA

Meest gestelde vragen

Volgens de wet moet er altijd een alternatieve vluchtweg in huis beschikbaar zijn. Dit betekent dat bij u het huis moet kunnen verlaten via bijvoorbeeld een trap. Wanneer u beperkt de ruimte heeft is het ook mogelijk een trap in afgeslankte vorm te plaatsen of een vluchttrap aan de buitenzijde van de woning.

Het antwoord is dus simpel. Ja een huislift kan zowel in nieuwbouw als bestaande geplaatst worden. Voor het plaatsen van een huislift zijn geen liftput, machinekamer of dakopbouw nodig, hierdoor zijn er minimale bouwkundige aanpassingen nodig. Een vloerverlaging van 50mm is voldoende, is dit niet mogelijk dan is het mogelijk de lift op de vloer te plaatsen en een opritje te plaatsen. Daarnaast dient er enkel een gat in het plafond een gemaakt te worden waar de lift geplaatst kan worden.

Onze kleinste huislift heeft een vloeroppervlak van 1m2 en kan hierdoor op vele plaatsen worden toegepast, zoals op de plaatst van een kast of tussen de trap.

Onze liften bestaan uit een modulair systeem en worden in delen op locatie opgebouwd. De lift zal dan ook in delen bij u worden afgeleverd en kunnen door de voordeur aangeleverd worden. Hiervoor zijn geen extra hijsvoorzieningen nodig. Het opbouwen van de liftinstallatie is zeer eenvoudig.

Hoe lang het duurt om een lift te installeren is afhankelijk van het type lift, het aantal stopplaatsen en de hefhoogte. Over het algemeen duurt de installatie van een huislift 2-3 dagen. Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van de montage uitstekend is omdat dit de werking op langere termijn beïnvloed. Wij zullen hier dan ook altijd de tijd voor nemen. Onze monteurs worden intern opgeleid en hebben alle kennis om de kwaliteit en de veiligheid van uw lift te kunnen waarborgen.

Meestal wordt bij een lift voor in huis als eerste gedacht aan een traplift. Maar is dit ook de beste oplossing?

In tegenstelling tot een traplift is een platformlift voor meerdere doeleinden te gebruiken. De lift biedt u niet alleen de mogelijkheid om u van de ene naar de andere verdieping te brengen, maar kan ook dienen als vervoersmiddel van uw boodschappen of andere goederen. Bij een platformlift is het niet noodzakelijk om over te stappen op een stoel. U kunt gemakkelijk met uw rolstoel of rollator elke verdieping bereiken. Bij een traplift is het noodzakelijk over te stappen op de stoel, waarbij u op de volgende verdieping weer over dient te stappen op een andere rolstoel of rollator. Daarnaast is het, indien gewenst, ook mogelijk dat er tegelijkertijd een begeleider of andere bewoner met u meegaat in de lift. Door het toevoegen van een huislift gaat de ruimte op de trap niet verloren en medebewoners kunnen moeiteloos de trap blijven gebruiken terwijl er gebruik wordt gemaakt van de lift, dit in tegenstelling tot een traplift. Waar de traplift het imago heeft dat dit enkel is voor mensen op leeftijd, is dit bij een huislift niet het geval. Een huislift is niet alleen functioneel maar kan ook worden gezien als een uitbreiding van uw interieur. Hierdoor wordt de huislift vaak gezien als een luxe object in het interieur. De huislift biedt veel extra comfort en luxe en wordt dus gezien als een aanzienlijke meerwaarde voor de woning. Waar een traplift een gemiddelde levensduur heeft van 10 jaar, is dit voor een Aesy Lift gemiddeld 30 jaar. Hoewel de aanschafprijs van een huislift vaak hoger is dan de prijs van een traplift verdient deze investering zich dus uiteindelijk weer terug wanneer u uw huis gaat verkopen.

Het voordeel van onze huisliften is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk zijn waardoor er niet zo vaak onderhoud nodig is. Een platformlift valt onder de Machinerichtlijn en daardoor is het hebben van een onderhoudscontract wettelijk verplicht. Door uw lift goed te onderhouden waarborgt u de kwaliteit en veiligheid van uw lift. Daarnaast zorgt onderhoud voor een langere levensduur van uw huislift. Hoeveel onderhoud er voor uw lift nodig is, is afhankelijk van het aantal liftbewegingen dat uw lift gemiddeld maakt per dag. Dit zorgt ervoor dat het onderhoud afgestemd moet worden op het gebruik van uw lift. We hebben dan ook de keuze uit verschillende onderhoudscontracten. Over het algemeen is voor thuisgebruik één onderhoudsbeurt per jaar genoeg.

De huislift is ontworpen zodat u langer in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen, zelfs wanneer u afhankelijk wordt van een rolstoel. Wij beschikken over een breed aanbod in maatvoeringen, zo is er voor iedere doelgroep een lift beschikbaar. Onze Personenlift A-5000 is standaard rolstoeltoegankelijk en wordt vaak toegepast in woonhuizen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er een begeleider mee gaat in de lift wanneer dit gewenst is. Door de lift uit te voeren met aanvullende opties, zoals een automatische deuropener of een haalknop op afstand maakt u uw lift nog eenvoudiger te gebruiken in een rolstoel.

Bij een platformlift in huis hoeft u niet over te stappen op een andere stoel, maar is uw gehele huis bereikbaar. U rijdt eenvoudig met de rolstoel de lift in en rijdt hier op de volgende verdieping weer uit.  Dit in tegenstelling tot een traplift, waar een overstap noodzakelijk is.

Het geluid van een huislift verschilt niet veel van de huishoudelijk apparaten die u waarschijnlijk al in huis heeft, zoals de afwasmachine en het koffiezetapparaat. Een Aesy huislift heeft een geluidniveau rond de 50 dB. Dit geluid is alleen waarneembaar wanneer de lift in gebruik is, wanneer de lift niet gebruikt wordt dan zal dit geluidniveau niet behaald worden. Het geluid dat een lift maakt is dus in feite verwaarloosbaar met het geluidniveau van uw dagelijkse huishoudelijke apparaten.

Wilt u een lift die nog stiller is? Kies dan voor onze EcoSilent aandrijving. Door de vernieuwde motor, gecombineerd met een verfijnde spindel en een Silentbox neemt het geluid van de lift met 10dB af ten opzichte van de standaardaandrijving. U moet bij het geluid van de Ecosilent aandrijving denken aan een gesprek op fluisterniveau.

Een huislift is zeer energiezuinig en de lift is in stand-by stand voorzien van energielabel A. Zo gebruikt een huislift met 2 stopplaatsen, 3,6 m opvoerhoogte en 20 liftbewegingen per dag ongeveer 481 kWh per jaar, dit komt uit op maar zo’n €0,29 cent per dag.

Altijd een referentie bij u in de buurt!

Een lift koop je niet dagelijks en een goed advies is daarom belangrijk. Welke lift past bij mij?

In Nederland hebben wij al meer dan 5000 liften geplaatst en is altijd een referentie bij u in de buurt. Onze adviseurs geven u graag het beste advies voor de aanschaf van u lift bij u thuis, op een referentieadres of in onze showroom in Zevenaar.

KAn ik u helpen?

Heeft u vragen over onze huisliften? Welke lift het beste bij u past en wat hier de kosten voor zijn?

Mark helpt u graag. 

Vrijblijvende offerte aanvragen   Bel ons

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief