Aesy Liften

Cibes lift group doet mee in de strijd tegen COVID-19

02/04/2020

EEN gevecht TEGEN COVID-19

cibes joins the fight against covid-19

CIBES LIFT GROUP is begonnen met het produceren van frames voor beschermende vizieren om de zweedse gezondheidszorg te ondersteunen in de strijd tegen covid-19.

Gebruikmakend van de middelen die de fabriek in Gävle heeft, is het team begonnen met het produceren van de frames met behulp van de 3D printer in samenwerking met hun leverancier Solid Engineering. Wanneer de frames zijn geproduceerd, monteert Solid Engineering de complete vizieren en stuurt deze naar de medische professionals. De frames kunnen worden gedesinfecteerd en worden hergebruikt, waardoor in Zweden het aanbod van essentiële medische middelen toeneemt voor het medische personeel.

Cibes lift group factory Gavle

Cibes sluit zich hiermee aan bij vele andere grote organisaties die medische benodigheden produceren in de strijd tegen het corona virus. De franse luxegigant  LVMH die normaal cosmetica en parfums produceert voor Christian Dior en Givenchy heeft hun productiewerkzaamheden verschoven naar het maken van desinfecterende handgel, welke gratis wordt verspreid onder franse ziekenhuizen.

De Britse premier Boris Johnson heeft de autofabrikanten Rolls Royse, Ford en Honda gevraagd om te helpen bij het maken van medische apparatuur zoals ventilatoren. Een vertegenwoordiger van Rolls Royce legde uit: “Terwijl zij hun plannen vormgeven, willen we er alles aan doen om de regering en het land op dit moment te helpen en zullen proberen om alle praktische hulp te bieden die we kunnen”.


In deze moeilijke tijden zijn veel grote bedrijven ingeschakelt om te helpen bij de productie van de medische benodigdheden, in een mate die sinds de tweede wereldoorlog niet meer is gezien. In China maakt Foxconn, dat doorgaans de productie van Apple uitvoert, gezichtsmaskers en in Spanje overweegt modeketen Zara om hun fabrieken om vormen om zo ziekenhuiskleding en gezichtsmasker te maken.

De Cibes Group is er trots op om betrokken te zijn bij de inspanningen om COVID-19 te bestrijden en de medische professionals en diegene die getroffen zijn te ondersteunen. De fabriek blijft ook gewoon liften produceren volgens de richtlijnen van de overheid en geeft hierbij prioriteit aan de veiligheid van hun personeel en klanten.

Share
Persoonlijk advies

op zoek naar een lift voor uw situatie?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

Vrijblijvende offerte

BEL ONS